Viltgryte

viltgryte1

Viltgryteoppskriften min, eller finnbiff som jeg kaller den, ble en av de mest populære på Godt noen sinne da den ble postet i fjor høst. Denne er dessverre ikke laktosefri, men så god at jeg synes det er verdt å ta et par laktase-tabletter og leve med det. Det går helt sikkert an å bytte ut meieriproduktene med laktosefrie alternativer, men det har ikke jeg prøvd. Det som er så fint med denne gryteretten er at alle grønnsakene skal kokes i gryta. Da sparer man både oppvask og alt blir mye bedre. Jeg har nettopp fått meg den aller største Le Creuset-gryta på jobb og da får jeg plass til surring og bruning i en omgang. Dessuten har den ikke belegg, og jeg tør å påstå at maten blir enda litt bedre da. Den er for ordens skyld ikke sponset.

Originaloppskriften på finnbiffgryten finner du her! I går gjorde jeg et par justeringer og byttet ut rødvin med en Brown Ale fra Nøgne Ø, vann med kjøttkraft og prim med (masse) brunost. Det var ikke så lett å få tak i ferske kantareller, så jeg brukte noen tørkede i kraften i steden for og justerte opp mengden sjampinjong. Hadde en stor og fin purre liggende som ble surret sammen med løken i begynnelsen. Jeg serverte gryta sammen med godt tyttebærsyltetøy til lunsjcateringkundene mine og så et par salige tryner rundt lunsjbordet. De ba om skje for å få med seg den digge sausen. Så god er den faktisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.