Perfekt tilbehør: spicy kikerter

image

Disse kikertene er så utrolig gode! De passer perfekt som topping på supper eller bare som snacks. Jeg lover, de er avhengighetsskapende så lag gjerne en dobbel porsjon.

Spicy kikerter
-2 bokser kikerter
-1/2 ts spisskummen
-1/2 ts kajennepepper
-1/2 ts paprikapulver
-1/2 ts gurkemeie
-1/2 ts salt
-2 ss olivenolje
-1 økositron/lime

Skyll kikertene i kaldt vann og tørk dem godt. Ha dem over i en bolle og tilsett krydder, olivenolje og skall fra en økositron eller lime. Jeg bruker kun skall fra økologisk sitrus, siden disse ikke er fulle av voks og sprøytemidler.

Bland kikertene og krydderet godt sammen og hell dem utover et bakebrett. Stek ved 200 grader i 20-30 minutter. Luft ut underveis om det blir mye kondens i ovnen. Da blir de ikke ordentlig sprø. Rør litt rundt innimellom så de blir jevnt stekt.

Kan oppbevares i ca. en uke i romtemperatur, men ikke i plast!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.