Påskegodteri

L1611018 copy

påskegodteriDenne påska er min første med matrestriksjoner, så derfor har jeg laget mitt eget påskeegg i år for å kunne spise godteri som de andre på hytta. Sjokolade har jeg laget mye av fra før, men gummigodteri er det første gang jeg prøver. Har bestilt oksegelatin fra iHerb for å blande ut i kokosvann som restutisjonsdrikk etter trening, så da kom jeg på idéen å lage gummigodteri også. En skikkelig påskete og tropisk variant. Skal eksperimentere litt med andre typer frukt og bær etterhvert, for dette godteriet er så sunt at det kan inntas som energi- og styrketilskudd siden det kun er tilsatt frukt/bær og gelatin.

Appelsinsjokolade:
-50 g kakaomasse
-25 g kakaosmør
-10 g agavesirup
-10 g yaconsirup
-1/2 ts vaniljepulver
-5 dråper appelsinolje

Start med å veie opp og smelte kakaomasse og kakaosmør (huskeregelen er dobbelt så mye kakaomasse som kakaosmør!) i vannbad. Når det er smeltet rører du inn sukker og vaniljepulver. Man kan bruke flere forskjellige typer sukker. Jeg har hatt hell med kokossukker og honning også, men man får best resultat med to forskjellige typer. Hell sjokoladen i silikonformer og sett det kaldt i 30 minutter eller til det har stivnet. Så kan du ha dem over i en boks eller et glass. Sjokoladen smelter litt lettere enn «vanlig» sjokolade så det må oppbevares kaldt til man skal spise det. For å lage appelsinsjokolade er det bare å tilsette et par dråper appelsinolje i blandingen. Oppskriften gir ca 20 sjokoladebiter.

Påskete gummigodteri:
-2 modne mango
-1 sitron
-1 lime
-5 dråper appelsinolje
-1 dl kokosvann
-5 ss gelatinpulver

Start med å skrelle og dele opp mangoen. Skvis ut saften av en sitron og en lime og lag en puré av mango og sitrusen. Ha det over i en liten gryte sammen med kokosvannet og appelsinoljen og varm blandingen forsiktig opp. Tilsett en spiseskje gelatinpulver av gangen og rør godt ut mellom hver gang. Hvis mangoen din ikke er veldig moden og søt må du kanskje jukse litt med et par steviadråper. Jeg trengte ikke det. Når du har rørt ut all gelatinen lar du blandingen avkjøle seg litt før du posjonerer det ut i silikonformer og setter det kaldt i et par timer. Legg godteriet over i en lufttett beholder og hold det kjølig til du skal spise det. Oppskriften gir ca 20 store godteriklumper.

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.