Meksikansk varm sjokolade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker varm sjokolade og drikker det hele tiden nå på vinteren. Jeg liker den ikke for søt, og spicer den gjerne opp. Her har jeg laget en meksikansk variant med kanel, chili og vanilje som virkelig varmer. Jeg har brukt mandelmelk, men du kan bruke den melken du ønsker. 

Topp gjerne sjokoladen med krem eller vaniljeis! 

Oppskriften gir to kopper

Ingredienser:
-4 dl melk (mandelmelk)
-100 g mørk sjokolade
-1/2 ts kanel
-1/2 ts vaniljepulver
-1/4 ts chilipulver
-1 klype salt

1. Finhakk sjokoladen og smelt det i en liten skvett vann. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du melken og varmer opp under omrøring.

2. Tilsett kanel, chili, vanilje og en liten klype salt. Du kan gjerne bruke en hel chili og vaniljestang snittet i to og en kanelstang for så å sile unna krydderne på slutten.

3. Drikk meksikansk sjokolade rykende varm, og gjerne med krem eller vaniljeis i. Topp med et dryss kanel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskriften er publisert på godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.