Julesnop

allergigodteri copyDenne førjulstida har selvkontrollen min virkelig fått kjørt seg mens jeg har laget fem forskjellige typer fløtekaramell, sjokoladetrøfler, fudge, marshmallows, forskjellig temperert sjokolade og ikke minst bakt julebakst på TV. Så nå synes jeg det var på tide å lage noe julegodteri jeg kan spise selv.

Jeg har laget en litt julete versjon av daddelkulene jeg har laget en stund, og eksperimentert litt med tørking av frukt og grønnsaker i ovn. Har nok innsett at jeg trenger en dehydrator (kjære julenissen!). Det beste ble røde epler med kanel! Sjekk også ut oppskriften min på sukkerfrie kokosmakroner på godt!

Eplechips
Det går ca 3 epler på to stekebrett, og de røde blir sprøere enn de grønne. For å lage dette trenger du en mandolin (eller ekstremt stødig hånd og skarp kniv) og en kjernehuler for best resultat. Da er det bare å vaske eplene, hule ut kjernen og stille mandolinen på 2 mm og høvle i vei. Plasser eplene utover stekebrett uten at de overlapper. Dryss et generøst lag kanel over og sett inn i ovnen på 100 grader. Bruk varmluft hvis du har mer enn et brett i av gangen. Sett en tresleiv i døren så den blir stående litt på gløtt. Stek i en time, så tar du ut brettene og snur alle eplene og steker videre i ca en time. Pass på mot slutten, og kanskje du må snu brettene underveis siden d ebakerste blir mer stekt siden døra står på gløtt. Du kan også ha døren lukket, men da må du lufte ut dampen ofte underveis. La dem avkjøle seg litt før du legger dem over på rist. De blir litt sprøere når de er helt kalde. Oppbevares i lufttett boks.

Daddelboller
-15-20 dadler uten sten bløtlagt i minst en time
-2 ss kokosolje
-2 ss kokossmør
-1 ts kanel
-1 ts tørket ingefær
-1/2 ts rosa himalayasalt
-2 ss raw kakao
-1 dl bokhvetegryn
-tørket kokos eller kakao til å rulle kulene i

Dette er min favorittsnacks og jeg har alltid med meg to-tre i veska om jeg skal havne i energimangelnød når jeg er ute. Du kan gjerne bytte ut bokhveten med havregryn, men jeg har nettopp begynt med bokhvete fordi de er sprø og gir mer tekstur. Hvis jeg er lat kjører jeg alle ingrediensene utenom bokhveten/havren i blenderen, men synes egentlig det er bedre når det er litt større daddelbiter. Når man kutter for hånd og får litt større daddelbiter er det også litt lettere å rulle kulene enn når alle ingrediensene er helt finhakket i blenderen. Uansett, bland alle ingrediensene sammen og form små kuler som du ruller i kokos eller kakao. Må oppbevares kaldt, men holder fasongen en time eller to om du tar dem med i veska.

Jeg kjøper de fleste av ingrediensene til daddelkulene på iHerb og sparer masse penger i forhold til på helsekosten. Om jeg kjøper kokosolje velger jeg den i plastboks for å spare penger på frakten. Om du handler på iHerb så bruk gjerne rabattkoden min GDG001.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.